قطعا شما دارای حساب های بانکی شخصی می باشید. این حساب های شخصی، حساب های غادی هستند که افراد با مراجعه به بانک ها اقدام به افتتاح آن ها می کنند، اما منظور از حساب تجاری بانکی چیست؟ و این حساب ها با حساب های شخصی چه تفاوتی دارند؟ درابتدا به معرفی حساب های تجاری می پردازیم.
حساب های تجاری در واقع نوعی حساب سپرده بانکی محسوب می شوند که افراد برای استفاده در مشاغل و کسب و کار خود از آن ها استفاده می کنند. همانطور که گفتیم حساب های شخصی و تجاری به این علت از یکدیگر تفکیک شده اند که فعالیت اقتصادی افراد کاملا شفاف سازی شده و مالیات بر درآمد آن ها متناسب با درآمد این افراد تعیین شود.
زیرا بسیاری از افراد از به طور عمد و یا غیر عمد و ناآگاهانه از حساب های شخصی برای فعالیت های اقتصادی خود استفاده می کنند و این موضوع باعث می شود تا مقدار مالیات مشخص شده برای فرد کمتر از میزان حقیقی آن باشد. به همین دلیل حساب های تجاری ایجاد شده و به نوعی منکعس کننده دریافت ها و پرداخت های کسب و کار افراد محسوب می شوند. و اما کدام حساب، حساب تجاری محسوب می شود؟
طبق مصوبه شورای پول و اعتبار درباره حساب های تجاری، اگر مجموع تراکنش های شخص حقیقی در طول یک ماه بیش از صد تراکنش واریزی و مبلغ واریزی به حساب در مجموع برابر ۳۵۰,۰۰۰,۰۰۰ میلیون ریال یا بیشتر از آن باشد، این حساب حساب تجاری تلقی شده و بر این اساس تراکنش های واریزی به عنوان فروش محسوب شده و مشمول مالیات می شوند.
پس بدین ترتیب اگر حساب بانکی شما همزمان این شرایط را دارا باشد، حساب شما حساب تجاری تلقی می شود. زیرا می توان برداشت کرد که واریز بیش از ۱۰۰ مورد در ماه به یک حساب کمی غیر منطقی باشد. لازم به ذکر است که در این مصوبه مبنا، صرفا تعداد دفعات واریزی می باشد. به عنوان مثال اگر مجموع مبلغ واریزی ها ۱,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال باشد، اما تعداد دفعات واریزی کمتر ۱۰۰ مورد باشد، این حساب به عنوان حساب تجاری تلقی نمی شود.
پس بدین ترتیب این برداشت که تراکنش های ماهانه افراد به واسطه هزینه ها و خریدهای ضروری و روزمره زندگی بیش از صد مورد است و حساب آن ها تجاری محسوب شده، کاملا نادرست می باشد.
نکته دیگری که شما عزیزان باید به آن توجه داشته باشید، این موضوع هست که منظور از صد تراکنش در ماه صرفا واریز پول به حساب می باشد و نه برداشت یا انتقال آن به حساب بانکی دیگر. لازم به ذکر است حساب های تجاری از برخی مزیت هایی مانند افزایش سقف برداشت از حساب، تخفیف در کارمزدهای بانکی و … بهره مند می شوند.
برای حساب های تجاری قاعده و قوانینی در نظر گرفته شده که در رابطه با آن ها صحبت کردیم. در این میان ممکن است مواردی هم استثنا باشند، بدین منظور که تعداد واریزی به حساب آن ها در طول یک ماه بیش از صد مورد و مبلغ مجموع آن ۳۵ میلیون تومان و یا بیش از آن باشد در حالی که فرد از این حساب برای فعالیت های اقتصادی خود استفاده نمی کند.
در این صورت اگر شخص مدعی باشد که فعالیت تجاری انجام نداده و این حساب اشتباها به عنوان یک حساب تجاری در نظر گرفته شده، می تواند با ارسال مدارک مربوطه به سازمان امور مالیاتی کشور این مسئله رو تفهیم و مشکل رو برطرف کند.
ساز و کار تفکیک حساب های تجاری و شخصی بدین صورت خواهد بود که تمامی حساب ها به صورت پیش فرض به عنوان حساب بانکی شخصی محسوب می شوند و افراد می توانند با مراجعه به سامانه مودیان، حساب تجاری خود رو معرفی کنند.
بر طبق ماده ۱۰ قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان که به شرح زیر می باشد سازمان امور مالیاتی کشور موظف است تا حساب های تجاری افراد رو به پرونده مالیاتی آن ها متصل کند. بدین ترتیب فقط حساب های معرفی شده دارای مجوز فعالیت اقتصادی هستند.
Beijing Shenzhou Anfu Technology Co. Ltd
Location:Block 1102-1103, Longyu Center, Building 1, Zhongjie 1, Huilongguan, Changping District, Beijing
نمایندگی رسمی Szanfu در ایران
آدرس: خیابان شریعتی، روبروی پمپ بنزین پارک شریعتی،کوچه ذکایی ، پلاک 54
ایمیل: info@szanfu.ir
اینستاگرام: ecardaras@
تلفن: ۷۲۸۶۷۰۰۰ (۰۲۱)